Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana
Rozgrzewamy piekarnik. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na ok. 2 cm plastry ( 8 szt). W każdym plastrze wykrajamy środek z pestkami.
Fetę przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Do sera dodajemy przyprawy i mieszamy. Obieramy czosnek i przeciskamy go przez praskę,
dodajemy do sera i mieszamy. Paprykę kroimy w małą kostkę i dokładamy do farszu. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim wydrążone plastry
cukinii. Do każdego plasterka nakładamy po łyżeczce farszu. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Fetę przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Do sera dodajemy przyprawy i mieszamy. Obieramy czosnek i przeciskamy go przez praskę,
dodajemy do sera i mieszamy. Paprykę kroimy w małą kostkę i dokładamy do farszu. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim wydrążone plastry
cukinii. Do każdego plasterka nakładamy po łyżeczce farszu. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.