Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Jajeczne kotlety z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne kotleciki z dodatkiem sera żółtego

Jajeczne kotlety z serem

Składniki:

Jajeczne kotlety z serem

 

  • 7 jaj
  • pęczek szczypiorku
  • 20 dkg sera żółtego
  • 1 cebula czerwona
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • pieprz sól
  • przyprawa do mielonych

Sposób przygotowania:

Jajeczne kotlety z serem
6 jaj gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki i musimy je teraz przez praskę do ziemniaków. Pokrojoną w kostkę cebulkę podsmażamy delikatnie na łyżce oleju. Dodajemy do wyciśniętych przez maszynkę jajek. Siekamy drobno szczypiorek. Ser trzemy o grubych oczkach na tarce.Dodajemy jedno żółtko surowe z jajka, białko zostawiamy oraz 3 łyżki bułki tartej. Wraz ze szczypiorkiem dodajemy do jajek. Posypujemy pieprzem, solą, przyprawą do mielonych i wszystko ze są mieszamy dokładnie aby składniki połączyły się . Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Jednak przed włożeniem na patelnię maczamy je w roztrzepanym białku i bułce tartej. Na rozgrzanej patelni nasze kotleciki smażymy z obu stron na złocisty kolor. Smacznego