Sposób przygotowania:
Jajeczne kotlety z serem
6 jaj gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki i musimy je teraz przez praskę do ziemniaków. Pokrojoną w kostkę cebulkę podsmażamy delikatnie na łyżce oleju. Dodajemy do wyciśniętych przez maszynkę jajek. Siekamy drobno szczypiorek. Ser trzemy o grubych oczkach na tarce.Dodajemy jedno żółtko surowe z jajka, białko zostawiamy oraz 3 łyżki bułki tartej. Wraz ze szczypiorkiem dodajemy do jajek. Posypujemy pieprzem, solą, przyprawą do mielonych i wszystko ze są mieszamy dokładnie aby składniki połączyły się . Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Jednak przed włożeniem na patelnię maczamy je w roztrzepanym białku i bułce tartej. Na rozgrzanej patelni nasze kotleciki smażymy z obu stron na złocisty kolor. Smacznego