Sposób przygotowania:
Jajecznica na kiełbasie z cebulką
Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Łyżeczkę masła rozpuszczamy na patelni i wrzucamy pokrojoną cebulkę. Cienką kiełbasę kroimy na plasterki i dorzucamy do cebulki. Smażymy razem mieszając od czasu do czasu, aż cebulka się zeszkli, a kiełbaska leciutko zrumieni. Jajka zalewamy wrzątkiem. Następnie rozbijamy sprawdzając czy są świeże i wlewamy na patelnię. Mieszamy białka, starając się omijać żółtka. Kiedy zetną się białka,, wyłączamy gaz i mieszamy żółtka, żeby tylko lekko się ścieły. Szczypiorek kroimy drobno i posypujemy przełożoną na talerz jajecznicę. Całość opruszamy ilkoma ziarnami świeżo zmielonego pieprzu i podajemy od razu, żeby jajecznica nie wystygła.