Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Jajecznica z awokado i zieleniną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Od pewnego czasu bardzo polubiłam awokado,do tej pory najczęściej przygotowywałam z niego pasty.Dzisiaj postanowiłam przygotować jajecznicę i muszę przyznać ,że wyszła bardzo smaczna i zdrowa.Polecam na śniadanie lub kolację.

Jajecznica z awokado i zieleniną

Składniki:

Jajecznica z awokado i zieleniną

 

  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżka masła
  • pół dojrzałego awokado
  • sól i pieprz do smaku
  • dowolna zielenina:rzeżucha,szczypiorek natka pietruszki
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Jajecznica z awokado i zieleniną
1.Miąższ awokado wyjmujemy łyżką i kroimy na mniejsze kawałki,następnie odrobinkę skrapiamy sokiem z cytryny. 2.Na patelni rozgrzewamy masło,na gorące przekładamy pokrojone awokado,chwilę smażymy cały czas mieszając,uważamy ,żeby nie przepiec,musi być lekko zrumienione. 3.Jajka wbijamy do miseczki i lekko roztrzepujemy z solą i pieprzem do smaku.Następnie wlewamy do awokado i chwile smażymy cały czas mieszając. 4.Zieleninę płuczemy,dokładnie osuszamy i kroimy. 5.Jajecznicę przekładamy na talerz i posypujemy zieleniną.