Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Wiosenna jajecznica

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne połączenie warzyw i jajka. Tak to można dobrze zacząć dzień z cenną dawką witamin i minerałów.

Wiosenna jajecznica Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenna jajecznica

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna jajecznica
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz boczek. Rzodkiew oraz ogórek kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa na patelnie, doprawiamy pieprzem. Myjemy jajka i wbijam na patelnię. Dodajemy zioła. Mieszamy. Trzymamy na ogniu aż do ścięcia. Sałatę myjemy. Na każdy listek nakładamy porcję jajecznicy. Dekorujemy sezamem oraz awokado pokrojonym w paski lub kostkę.
Wiosenna jajecznica
Etap 1 - podsmażamy na patelni boczek
Wiosenna jajecznica
Etap 2 - kroimy warzywa w kostkę na desce
Wiosenna jajecznica
Etap 3 - podsmażamy wszystko na patelni
Wiosenna jajecznica
Etap 4 - do patelni dodajemy jajka i mieszamy