Sposób przygotowania:
Jajecznica z cukiniąETAP 1
Cebulę kroimy w kostkę. Przysmażamy ją na oleju do momentu jak stanie się szklista.
ETAP 2
Między czasie cukinię oraz czerwoną paprykę kroimy w kostkę.
Pokrojone warzywa dodajemy do gotowej cebuli. Warzywa doprawiamy do smaku i przysmażamy.
ETAP 3
Gdy cukinia zacznie mięknąć dodajemy natkę pietruszki.
ETAP 4
Jajka wybijamy do szklanki.
ETAP 5
Gdy warzywa będą gotowe, czyli będą miały pożądaną przez nas miękkość (osobiście lubię gdy cukinia jest półtwarda) zalewamy je jajkami. Całość delikatnie mieszamy i podgrzewamy do momentu ścięcia się jajek.
Gotową jajecznicę porcjujemy na talerze. Wierzch dekorujemy pomidorkami. Danie podajemy na ciepło