ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 282]

Jajecznica z dwudziestu jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajecznica z dwudziestu jajek, z papryką słodką, cebulką, szczypiorkiem i boczkiem. Porcja w sam raz dla więcej osób, na pyszne śniadanie.

Jajecznica z dwudziestu jajek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajecznica z dwudziestu jajek

 

  • 20 jajek
  • 20 łyżek wody
  • pół słodkiej podłużnej papryki
  • 2 duże cebule
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól i pieprz ziołowy do smaku
  • łyżeczka smalcu do smażenia
  • 250 g boczku

Sposób przygotowania:

Jajecznica z dwudziestu jajek
Dwie duże cebule obieramy, kroimy i podsmażamy na łyżce smalcu. Pół słodkiej podłużnej papryki kroimy w grubszą kosteczkę i podsmażamy razem z cebulką. Dodajemy pokrojony boczek, po chwili szczypiorek i chwilkę dusimy.

Wybijamy jajka ze skorupek, dodajemy wodę, na każde jajko łyżkę wody i roztrzepujemy widelcem. Przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu ziołowego. Smażymy aż jajka się zetną.
Jajecznica z dwudziestu jajek
Dwie duże cebule obieramy, kroimy i podsmażamy na łyżce smalcu.
Jajecznica z dwudziestu jajek
Pół słodkiej papryki kroimy w grubszą kosteczkę i podsmażamy.
Jajecznica z dwudziestu jajek
Dodajemy pokrojony szczypiorek i chwilkę dusimy.
Jajecznica z dwudziestu jajek
Wybijamy jajka ze skorupek. Dodajemy wodę, na każde jajko łyżkę wody i roztrzepujemy widelcem.