ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne naleśniki-krokiety z kapustą kiszoną z pieczarkami, panierowane w małej ilości tłuszczu i bez jajka, najlepiej smakują z czerwonym barszczem do picia.

Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami Więcej zdjęć (11)

Składniki:

Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami
Kiszoną kapustę w niedużej ilości wody w garnku, dodać 1 łyżkę oleju rzepakowego, liść laurowy i gotować do miękkości, nadmiar wody odlać.

Pieczarki i cebulę drobno posiekać i na oleju usmażyć na rumiano, dodać do kapusty kiszonej, do smaku dodać pieprz mielony, cukier, przyprawę w płynie i wymieszać. Wsypać tartą bułkę, wymieszać, farsz nie będzie za luźny.

Składniki do naleśników mikserem zmiksować, na patelni naleśnikarce 24 cm smażyć na złocisto z każdej strony.

Na każdy naleśnik nałożyć farsz, rozsmarować, boki założyć i zwinąć rulony. Każdy rulon naleśnika posmarować pędzelkiem maczanym w oleju i obsypać ciut tartą bułką. Na gorącym oleju zrumienić nie za mocno rulony z każdej strony i można zajadać.
Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami
Kapusta gotowana z olejem jest szybciej miękka.
Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami
Tarta bułka dodana zwiąże farsz, nie będzie za luźny.
Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami
Naleśniki smażyć na złocisty kolor z każdej strony.
Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami
Naleśnik na bokach założyć i zwijać w rulon.
Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami
Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami
Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami
Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami
Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami
Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami