Sposób przygotowania:
Naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami
Kiszoną kapustę w niedużej ilości wody w garnku, dodać 1 łyżkę oleju rzepakowego, liść laurowy i gotować do miękkości, nadmiar wody odlać.
Pieczarki i cebulę drobno posiekać i na oleju usmażyć na rumiano, dodać do kapusty kiszonej, do smaku dodać pieprz mielony, cukier, przyprawę w płynie i wymieszać. Wsypać tartą bułkę, wymieszać, farsz nie będzie za luźny.
Składniki do naleśników mikserem zmiksować, na patelni naleśnikarce 24 cm smażyć na złocisto z każdej strony.
Na każdy naleśnik nałożyć farsz, rozsmarować, boki założyć i zwinąć rulony. Każdy rulon naleśnika posmarować pędzelkiem maczanym w oleju i obsypać ciut tartą bułką. Na gorącym oleju zrumienić nie za mocno rulony z każdej strony i można zajadać.
Pieczarki i cebulę drobno posiekać i na oleju usmażyć na rumiano, dodać do kapusty kiszonej, do smaku dodać pieprz mielony, cukier, przyprawę w płynie i wymieszać. Wsypać tartą bułkę, wymieszać, farsz nie będzie za luźny.
Składniki do naleśników mikserem zmiksować, na patelni naleśnikarce 24 cm smażyć na złocisto z każdej strony.
Na każdy naleśnik nałożyć farsz, rozsmarować, boki założyć i zwinąć rulony. Każdy rulon naleśnika posmarować pędzelkiem maczanym w oleju i obsypać ciut tartą bułką. Na gorącym oleju zrumienić nie za mocno rulony z każdej strony i można zajadać.