Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Gulasz z szynki wieprzowej z suszonymi grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz wieprzowy wzbogacony suszonymi grzybami oraz warzywami: marchewką, selerem i czerwoną papryką.

Gulasz z szynki wieprzowej z suszonymi grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z szynki wieprzowej z suszonymi grzybami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z szynki wieprzowej z suszonymi grzybami
Oczyszczone i pokrojone w grubą kostkę mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do garnka, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w półpiórka cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek. Cebulę również wrzucamy do garnka.

Wypłukane grzyby zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez godzinę. Następnie kroimy je w paski i dodajemy do mięsa. Wlewamy wodę z namaczania, solimy, wrzucamy ziele angielskie, pieprz ziarnisty oraz liście laurowe i gotujemy 60 minut.

Warzywa oczyszczamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka razem z przyprawami i dusimy 40 minut.

Dodajemy śmietanę i zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną. Zagotowujemy. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Gulasz z szynki wieprzowej z suszonymi grzybami
Oczyszczone i pokrojone w grubą kostkę mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Gulasz z szynki wieprzowej z suszonymi grzybami
Wypłukane grzyby zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez godzinę.
Gulasz z szynki wieprzowej z suszonymi grzybami
Warzywa oczyszczamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka.
Gulasz z szynki wieprzowej z suszonymi grzybami
Dodajemy przyprawy i dusimy przez 40 minut.