Sposób przygotowania:
Gulasz z szynki wieprzowej z suszonymi grzybami
Oczyszczone i pokrojone w grubą kostkę mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do garnka, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w półpiórka cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek. Cebulę również wrzucamy do garnka.
Wypłukane grzyby zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez godzinę. Następnie kroimy je w paski i dodajemy do mięsa. Wlewamy wodę z namaczania, solimy, wrzucamy ziele angielskie, pieprz ziarnisty oraz liście laurowe i gotujemy 60 minut.
Warzywa oczyszczamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka razem z przyprawami i dusimy 40 minut.
Dodajemy śmietanę i zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną. Zagotowujemy. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Wypłukane grzyby zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez godzinę. Następnie kroimy je w paski i dodajemy do mięsa. Wlewamy wodę z namaczania, solimy, wrzucamy ziele angielskie, pieprz ziarnisty oraz liście laurowe i gotujemy 60 minut.
Warzywa oczyszczamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka razem z przyprawami i dusimy 40 minut.
Dodajemy śmietanę i zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną. Zagotowujemy. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
mocsłodkości