mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Jajecznica z kabanosami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i szybka potrawa- jajecznica z kabanosami.

Jajecznica z kabanosami

Składniki:

Jajecznica z kabanosami

 

  • 4 jajka
  • 1 laska kabanosa
  • pół cebuli
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • łyżka kukurydzy
  • pół pomidora średniej wielkości
  • vegeta
  • peiprz
  • oliwa
  • natka pietruszki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z kabanosami
Pomidora drobno kroimy. Siekamy obraną cebulę. Laskę kabanosa kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulę i szklimy ją. Dodajemy pokrojonego pomidora, mieszamy, dusimy chwilę razem na małym ogniu. Dodajemy pokrojonego kabanosa i znów chwilę podduszamy. Wbijamy jajka do miseczki, roztrzepujemy je widelcem a następnie dodajemy szczypiorek oraz vegetę. Masę jajeczną wlewamy na patelnię. Smażymy, mieszając, aż jajka się zetną. Usmażone jajka, dzielimy na porcję, każdą posypujemy kukurydzą. Dekorujemy gałązkami kopru lub posiekanym koperkiem.