Sposób przygotowania:
Jajecznica z kiełbasą i bobem
Bób płuczemy i gotujemy przez 15 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru (licząc od momentu zagotowania). Odcedzamy i obieramy.
Pokrojoną w cienkie ćwierćplasterki kiełbasę wrzucamy na rozpuszczone masło i podsmażamy, aż się zrumieni.
Do miseczki wbijamy jajka, mieszamy widelcem, dodajemy pieprz i sól.
Do podsmażonej kiełbasy wrzucamy bób i smażymy razem przez około minutę. Następnie wlewamy jajka i smażymy jajecznicę wedle uznania.
Pokrojoną w cienkie ćwierćplasterki kiełbasę wrzucamy na rozpuszczone masło i podsmażamy, aż się zrumieni.
Do miseczki wbijamy jajka, mieszamy widelcem, dodajemy pieprz i sól.
Do podsmażonej kiełbasy wrzucamy bób i smażymy razem przez około minutę. Następnie wlewamy jajka i smażymy jajecznicę wedle uznania.