Sposób przygotowania:
Sznycle z indyka zapiekane z fenkułem
Sznycle z indyka dokładnie rozbijam.
Doprawiam solą i pieprzem do smaku oraz czerwoną papryką ostrą i słodką. Pomidorki myję, najlepiej obrać ze skórki,kroję w ćwiartki.
Mozzarellę kroję na mniejsze kawałki. Fenkuł obieram i myję, drobno siekam.
Do naczynia żaroodpornego wkładam ubite sznycle. Dodaję pomidorki, fenkuł, ser.
Podlewam 50 ml wody. Piekę przykryty w 180 stopniach ok 35 min.
Podaję z ziemniakami lub kaszą i surowką.
Doprawiam solą i pieprzem do smaku oraz czerwoną papryką ostrą i słodką. Pomidorki myję, najlepiej obrać ze skórki,kroję w ćwiartki.
Mozzarellę kroję na mniejsze kawałki. Fenkuł obieram i myję, drobno siekam.
Do naczynia żaroodpornego wkładam ubite sznycle. Dodaję pomidorki, fenkuł, ser.
Podlewam 50 ml wody. Piekę przykryty w 180 stopniach ok 35 min.
Podaję z ziemniakami lub kaszą i surowką.