patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 665]

Sznycle z indyka zapiekane z fenkułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i szybkie w przygotowaniu sznycle z indyka z pomidorkami, mozzarellą oraz fenkułem. Polecam idealne na obiad.

Sznycle z indyka zapiekane z fenkułem

Składniki:

Sznycle z indyka zapiekane z fenkułem

 

  • 4 sznycle z indyka
  • 1 /2 fenkułu
  • 2 pomidory np. Malinowe
  • 1 kulka sera mozzarella
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej i słodkiej
  • 50 ml wody

Sposób przygotowania:

Sznycle z indyka zapiekane z fenkułem
Sznycle z indyka dokładnie rozbijam.

Doprawiam solą i pieprzem do smaku oraz czerwoną papryką ostrą i słodką. Pomidorki myję, najlepiej obrać ze skórki,kroję w ćwiartki.

Mozzarellę kroję na mniejsze kawałki. Fenkuł obieram i myję, drobno siekam.

Do naczynia żaroodpornego wkładam ubite sznycle. Dodaję pomidorki, fenkuł, ser.

Podlewam 50 ml wody. Piekę przykryty w 180 stopniach ok 35 min.

Podaję z ziemniakami lub kaszą i surowką.