ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 282]

Jajecznica z fasolką szczypiorkiem papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kolorowa jajecznica z fasolką szparagową, ,papryką czerwoną, szczypiorkiem oraz cebulą. Usmażona z dodatkiem kiełbasy śląskiej cienkiej.

Jajecznica z fasolką szczypiorkiem papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajecznica z fasolką szczypiorkiem papryką

 

  • pół czerwonej papryki,
  • 1 mała cebula
  • 1 śląska cienka
  • 30 dag. fasolki szparagowej
  • 5 jajek
  • sól i pieprz do smaku
  • 5 łyżeczek wody 1 łyżka oleju
  • mały pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Jajecznica z fasolką szczypiorkiem papryką
Jajka wbijamy do miski, na każde jajko dodajemy 1 łyżeczkę wody.

Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości kroimy w mniejsze kawałki, cebulkę w półksiężyce a czerwoną paprykę po usunięciu gniazd nasiennych w kosteczkę.

Gruby szczypiorek kroimy dość drobno a kiełbasę śląską cienką w kostkę.

Pokrojoną cebulkę podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy kiełbaskę kiedy się ładnie zrumieni dodajemy paprykę oraz fasolkę, wlewamy rozbełtane jajka i na koniec dodajemy szczypiorek.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
jajecznica z fasolką szczypiorkiem papryką
Pokrojoną cebulkę podsmażamy na łyżce oleju.
jajecznica z fasolką szczypiorkiem papryką
Paprykę czerwoną kroimy w dość drobną kostkę.
jajecznica z fasolką szczypiorkiem papryką
gruby szczypiorek płuczemy i kroimy na drobno.
jajecznica z fasolką szczypiorkiem papryką
fasolkę szparagową gotujemy do miękkości z dodatkiem soli