Sposób przygotowania:
Jajecznica z fasolką szczypiorkiem papryką
Jajka wbijamy do miski, na każde jajko dodajemy 1 łyżeczkę wody.
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości kroimy w mniejsze kawałki, cebulkę w półksiężyce a czerwoną paprykę po usunięciu gniazd nasiennych w kosteczkę.
Gruby szczypiorek kroimy dość drobno a kiełbasę śląską cienką w kostkę.
Pokrojoną cebulkę podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy kiełbaskę kiedy się ładnie zrumieni dodajemy paprykę oraz fasolkę, wlewamy rozbełtane jajka i na koniec dodajemy szczypiorek.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości kroimy w mniejsze kawałki, cebulkę w półksiężyce a czerwoną paprykę po usunięciu gniazd nasiennych w kosteczkę.
Gruby szczypiorek kroimy dość drobno a kiełbasę śląską cienką w kostkę.
Pokrojoną cebulkę podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy kiełbaskę kiedy się ładnie zrumieni dodajemy paprykę oraz fasolkę, wlewamy rozbełtane jajka i na koniec dodajemy szczypiorek.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.