Sposób przygotowania:
Jajecznica z krewetkami
Patelnię natłuścić olejem, wrzucić krewetki – obsmażyć (ok.2min)
Żółtka i białka jaj razem roztrzepać, wlać na patelnię
Wrzucić groszek, przyprawić solą
Dymkę posiekać w talarki. Wrzucić na patelnię, gdy jajecznica się nieco zetnie
Kiedy jajecznica zacznie twardnieć, podzielić ją na mniejsze kawałki (ważne, aby nie mieszać wszystkich składników, zanim jajka się nie zetną)
Gotową jajecznicę rozłożyć na talerze, skropić - do smaku – olejem sezamowym
Podawać gorącą, jako przekąskę
Żółtka i białka jaj razem roztrzepać, wlać na patelnię
Wrzucić groszek, przyprawić solą
Dymkę posiekać w talarki. Wrzucić na patelnię, gdy jajecznica się nieco zetnie
Kiedy jajecznica zacznie twardnieć, podzielić ją na mniejsze kawałki (ważne, aby nie mieszać wszystkich składników, zanim jajka się nie zetną)
Gotową jajecznicę rozłożyć na talerze, skropić - do smaku – olejem sezamowym
Podawać gorącą, jako przekąskę