Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Jajecznica z oscypkiem i czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie śniadanie po góralsku

Jajecznica z oscypkiem i czerwoną cebulą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajecznica z oscypkiem i czerwoną cebulą

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z oscypkiem i czerwoną cebulą
Jajka wbijamy do miseczki. Dodajemy sól, pieprz i roztrzepujemy.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni by się trochę zeszkliła i zmiękła. Dodajemy jajka i ser pokrojony w drobne słupki. Jajka smażymy aż się całkowicie zetną lub do konsystencji jaka nam będzie odpowiadać. Podajemy z pieczywem.
Jajecznica z oscypkiem i czerwoną cebulą
Czerwoną cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju lub maśle
Jajecznica z oscypkiem i czerwoną cebulą
Do zeszklonej cebulki dodajemy roztrzepane jajka i oscypek