monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1328]

Jajecznica z rzodkiewką i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Oto moja wersja jajecznicy w wiosennym wydaniu. danie jest sycące, chrupiące a co najważniejsze pyszne:) zapraszam:)

Jajecznica z rzodkiewką i szczypiorkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajecznica z rzodkiewką i szczypiorkiem

 

  • 2 malutkie młode cebulki dymki
  • 1/3 pęczka szczypiorki
  • ½ pęczka rzodkiewki
  • 3 jajka
  • 1 łyżka masła
  • Sól,pieprz
  • Płatki chili

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z rzodkiewką i szczypiorkiem
Warzywa umyć i osuszyć. Rzodkiewki sprawić. Cebuli dymki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulki. Następnie dodać pokrojona w dużą kostkę rzodkiewkę i także delikatnie ją zeszklić. Wbić jajka i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem oraz świeżo mielonymi płatkami chili. Dodać drobno posiekany szczypiorek. Smażyć do ulubionego stopnia ścięcia jajek. Smacznego!
Jajecznica z rzodkiewką i szczypiorkiem
do zeszklonej cebulki dymki dać rzodkiewkę
Jajecznica z rzodkiewką i szczypiorkiem
wbić jajka i smażyć tak długo jak lubimy