kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 701]

Jajecznica z szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na jajecznicę z dodatkiem zielonych szparagów. Jest szybka w przygotowaniu oraz smaczna i pożywna. Polecam.

Jajecznica z szparagami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajecznica z szparagami

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z szparagami
Szparagi myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, odłamujemy zdrewniałe końcówki i kroimy na małe kawałeczki.

Jajka wybijamy do miseczki i mieszamy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło i wkładamy cebulę, gdy będzie szklista wlewamy jajka i dokładamy szparagi. Cały czas mieszamy i solimy, gdy będzie odpowiednio cięta przekładamy na talerz. Przed podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Jajecznica z szparagami
Umyte i pozbawione zdrewniałych końcówek szparagi kroimy na małe kawałeczki.
Jajecznica z szparagami
Wybite do miseczki jajka roztrzepujemy widelcem.
Jajecznica z szparagami
Masło wkładamy na patelnię i rozpuszczamy
Jajecznica z szparagami
Na patelnię wlewamy roztrzepane jajka i wkładamy szparagi.