Sposób przygotowania:
Grillowana karkówka w przyprawach
Mięso myjemy osuszamy i kroimy w plastry. Oprószamy solą i papryką nacieramy plastry mięsa.
Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z musztardą ( u mnie z miodową nutką), oregano i olejem. Wykładamy na plastry i wcieramy w mięso. Układamy plastry jeden na drugim i ostawiamy na ok 60 min.
Mięso układamy na ruszcie i grillujemy z obu stron na rumiano. Karkówkę podajemy z surówką z poszatkowanej i drobno pokrojonej kapusty, startą marchewką i ogórkiem oraz pokrojoną papryka i porem.
Surówka jest doprawiona i połączona majonezem.
Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z musztardą ( u mnie z miodową nutką), oregano i olejem. Wykładamy na plastry i wcieramy w mięso. Układamy plastry jeden na drugim i ostawiamy na ok 60 min.
Mięso układamy na ruszcie i grillujemy z obu stron na rumiano. Karkówkę podajemy z surówką z poszatkowanej i drobno pokrojonej kapusty, startą marchewką i ogórkiem oraz pokrojoną papryka i porem.
Surówka jest doprawiona i połączona majonezem.