BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Naleśnikowa przekąska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj serwuję moim wnukom i rodzince naleśniki i to w różnym wydaniu. Polecam bardzo smaczne naleśniki z szynką i dwoma serami. Bardzo fajna i smaczna przekąska, która na pewno zadowoli nie jedno podniebienie.

Naleśnikowa przekąska Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Naleśnikowa przekąska

 

  • Składniki na ciasto ;
  • mąka 1 szkl,
  • mleko 1,5 szkl,
  • gałka muszkatołowa szczypta ,
  • sól szczypta,
  • jajka 2,
  • Farsz;
  • serek puszysty smak 1 op,
  • ser żółty 10 plastrów,
  • szynka konserwowa 10 plastrów,
  • Dodatkowo;
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Naleśnikowa przekąska
Składniki na ciasto miksujemy na gładką puszystą masę. Z uzyskanej masy smażymy na rozgrzanym oleju nie za grube naleśniki.

Każdy naleśnik smarujemy serkiem puszysty smak,nakładamy plasterek szynki oraz plasterek sera żółtego i ponownie szynka i ser.

Zwijamy ciasno w rulon i kroimy pod skosem na kawałki o grubości 1,5 - 2 cm.

Takie naleśniki możemy podać na śniadanie, obiad, a nawet kolacje.

Równie dobrze można je podać jako smaczną przekąskę naleśnikową.
Naleśnikowa przekąska
S kładniki na ciasto naleśnikowe miksujemy
Naleśnikowa przekąska
Miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy
Naleśnikowa przekąska
Z powstałej masy na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju smażymy na złoty kolor naleśniki
Naleśnikowa przekąska
Każdy naleśnik smarujemy serkiem
Naleśnikowa przekąska
Na każdy nakładamy plasterek szynki i plasterek sera i znowu szynka i ser
Naleśnikowa przekąska
Zwijamy ciasno w rulon i kroimy pod skosem na 1,5 - 2 cm kawałki