Sposób przygotowania:
Szaszłyki Eli z wątróbki, jabłka i cebuliprzygotowanie składników
Wątróbkę drobiową opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie odsączyć. Usunąć z wątróbki błony i tłuszcz. Duże kawałki wątróbki włożyć do miski a małe odłożyć do innej potrawy.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić na dość duże kawałki.
przygotowanie składników cd
Jabłka opłukać i osuszyć. Obrać jabłka ze skorki i usunąć gniazda nasienne. Pokroić jabłka na kawałki.
przygotowanie szaszłyków
Na metalowe lub bambusowe szpadki nadziewać na przemian cebulę, wątróbkę i jabłko aż do wyczerpania składników. Wymieszać olej z przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i majerankiem. Szaszłyki położyć na tacki aluminiowe i posmarować marynatą.
przygotowanie szaszłyków cd
Tacki z szaszłykami położyć na grillu i piec szaszłyki ze wszystkich stron. Co jakiś czas smarować marynatą. Smacznego!
gusia1000