edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Jajecznica z wiejską kiełbasą i pomidorkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Nawet jeśli dysponujemy niewielką ilością czasu, zamiast kanapki, możemy przyrządzić na śniadanie kolorową i pożywną jajecznicę

Jajecznica z wiejską kiełbasą i pomidorkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajecznica z wiejską kiełbasą i pomidorkami

 

  • łyżka masła sklarowanego
  • kawałek cienkiej wiejskiej kiełbasy – około 10 cm
  • 7 pomidorków gałązkowych
  • 5 jajek
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • posiekany koperek do posypania

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z wiejską kiełbasą i pomidorkami
Kiełbasę pokroić w pół plasterki. Pomidorki opłukać, osuszyć, przekroić na pół. Jajka wybić do miseczki, roztrzepać z solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, lekko obsmażyć kiełbasę. Dodać pomidorki i smażyć aż skórka troszkę się zmarszczy. Wlać roztrzepane jajka i delikatnie mieszając smażyć do uzyskania preferowanej konsystencji. Na talerzu posypać posiekanym koperkiem.
Jajecznica z wiejską kiełbasą i pomidorkami
Kiełbasę i pomidorki obsmażyć na rozgrzanym maśle.
Jajecznica z wiejską kiełbasą i pomidorkami
Dodać roztrzepane jajka i smażyć do uzyskania preferowanej konsystencji.