PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Jajecznica ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ta jajecznica zawsze przypomina mi, że nadeszła wiosna... Na zdjęciu wyszła trochę blado, ale jajka są ekologiczne.

Jajecznica ze szczypiorkiem

Składniki:

Jajecznica ze szczypiorkiem

 

  • 2 duże jajka
  • 1/3 pęczka wąskiego szczypiorku
  • 1 łyżka masła lub margaryny
  • Sól
  • Pieczywo

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica ze szczypiorkiem
Szczypiorek myjemy, a następnie drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy posiekany szczypiorek. Przyprawiamy szczyptą soli. Chwilę podsmażamy. Następnie wbijamy jajka i mieszamy cały czas, aż się zetną. Podajemy ze świeżym pieczywem.