Sposób przygotowania:
Rodzinny omlet z mozzarellą, pomidorkami i serem
Pomidorki przekroić na pół. Ser żółty pokroić w paseczki. Mozzarellę osaczyć z zalewy. Jajka wbić do miski. Dodać suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, do smaku doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać widelcem.
Rozgrzać patelnię z olejem koksowym. Wlać masę jajeczną. Rozłożyć kulki mozzarelli. Ogień zmniejszyć do minimum. Pomiędzy kulkami mozzarelli ułożyć połówki pomidorków.
Całość posypać pokrojonym serem żółtym i posiekanym szczypiorkiem. Ja jeszcze na wierzchu posypała suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Patelnię przykryć pokrywką i smażyć tak aż masa całkowicie się zetnie.
Do przygotowania omletu użyłam patelni o średnicy 28 cm.
Rozgrzać patelnię z olejem koksowym. Wlać masę jajeczną. Rozłożyć kulki mozzarelli. Ogień zmniejszyć do minimum. Pomiędzy kulkami mozzarelli ułożyć połówki pomidorków.
Całość posypać pokrojonym serem żółtym i posiekanym szczypiorkiem. Ja jeszcze na wierzchu posypała suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Patelnię przykryć pokrywką i smażyć tak aż masa całkowicie się zetnie.
Do przygotowania omletu użyłam patelni o średnicy 28 cm.