slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 356]

Jajeczno-makaronowe muffiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczne muffiny z resztek makaronu jaki został z obiadu. Do tego kilka dodatków i mamy super muffiny.

Jajeczno-makaronowe muffiny

Składniki:

Jajeczno-makaronowe muffiny

 

  • 1 szkl ugotowanego makaronu
  • 50 g kiełbasy chudej
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu ziołowego

Sposób przygotowania:

Jajeczno-makaronowe muffiny
Makaron przekładamy do 6 silikonowych foremek. Kiełbasę kroimy drobno i posypujemy nią makaron.

Jajka wybijamy do miseczki, dodajemy olej, sól i pieprz.

Mieszamy razem i polewamy tym sosem jajecznym makaron z kiełbaską.

Wstawiamy foremki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego.