Sposób przygotowania:
Wielkanocne muffinyETAP 1
Kiełbasę kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Mąki oraz proszek do pieczenia łączymy ze sobą.
ETAP 2
Do miski wybijamy jajka. Chwilkę je ubijamy, po czym dodajemy do nich przygotowane sypkie składniki ciasta
ETAP 3
Następnie wlewamy płynne składniki, czyli mleka oraz olej. Ciasto dokładnie miksujemy, po czym doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
ETAP 4
Do tak przygotowanego dodajemy kiełbasę oraz natkę pietruszki. Dodane składniki łączymy z ciastem za pomocą łyżki.
ETAP 5
Gotowe ciasto z kiełbasą wykładamy do przygotowanych foremek, wypełniając je do ¾ wysokości. Muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 10 minut w 180°C. Gotowe wyjmujemy, studzimy i podajemy.
Malinova