anetkamisia

anetkamisia

Kucharz
[Przepisów: 27]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolejna propozycja na imprezy...

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 10 jajek
  • 20 dag mortadeli
  • około 2 łyżekśmietana
  • około 3 łyżekmajonez
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Wyjąć żółtka, zmielić. Mortadelę zmielić, dodać do żółtek. Wymieszać. Dodać śmietanę, majonez, natkę i przyprawy. Wymieszać. Farsz nałożyć do połówek białek. Poukładać na talerzu. SMACZNEGO !!!