bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Jajka faszerowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

dla każdego , komu znudziły się zwykłe jajka

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • kilka jajek ugotowanych na twardo

 

  • farsz 1 :
  • żólty ser
  • łyżeczka majonezu
  • rzeżucha
  • sól

 

  • farsz 2 ;
  • szynka
  • łyżeczka majonezu
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Po ugotowaniu jajka ostudzić i obrać , przekroić na pół i wyjąć żółtka .

farsz 1 :
Ser potrzeć na drobnych oczkach , dodać żółtka , posiekaną rzeżuchę , majonez i odrobinę soli . Dokładnie wymieszać i napełnić białka .

farsz 2 :
Szynkę i natkę drobniutko pokroić , dodać żółtka i majonez . Wymieszać i napełnić białka