AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Jajka faszerowane awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jajka z zielonym nadzieniem - faszerowane awokado. Nie tylko na świąteczne śniadanie lub kolację. Rzeżuchę możemy zastąpić szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Jajka faszerowane awokado Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane awokado

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane awokado
Jajka gotujemy na twardo ok. 10 minut, obieramy, kroimy na pól i wyciągamy żółtka. Awokado myjemy, obieramy, kroimy na kosteczkę i od razu skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny. Do miseczki wkładamy pokrojone awokado, żółtka, miękkie masło, rzeżuchę oraz przyprawy. Miksujemy blenderem na gładką masę. Przekładamy do szprycy, napełniamy białka. Układamy na półmisku i posypujemy rzeżuchą. Rzeżuchę możemy zastąpić inną zieleniną - natką pietruszki, koperkiem lub szczypiorkiem. SMACZNEGO :)
Jajka faszerowane awokado
Awokado myjemy, obieramy i kroimy na kosteczkę. Od razu skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny.
Jajka faszerowane awokado
Awokado, żółtka, masło, rzeżuchę i przyprawy miksujemy blenderem na gładką masę.
Jajka faszerowane awokado
Masę przekładamy do szprycy i napełniamy nią białka.