PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Jajka faszerowane awokado

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Awokado doskonale komponuje się z jajkami, ale trzeba je przygotowywać tuż przed podaniem, ponieważ farsz ściemnieje, gdy będzie długo stał.

Jajka faszerowane awokado

Składniki:

Jajka faszerowane awokado

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane awokado
Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka, które ucieramy na gładką masę z awokado, majonezem, sokiem z cytryny i przyprawami. Za pomocą rękawa cukierniczego lub po prostu łyżką faszerujemy połówki jajek. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem dla dekoracji.