Sposób przygotowania:
Ciasto biały Michałek
Herbatę zaparzamy i studzimy.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Białą czekoladę rozpuszczamy, ostudzamy i dodajemy do masy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki. Dodajemy do masy i mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, studzimy i łaczymy z masą.
Herbatniki nasączamy w herbacie i wykładamy na dużą blaszkę.
Masę dzielimy na 4 części. każdą część przekładamy nasaczonymi w herbacie herbatnikami.
Na wierzchu powinna znajdować się masa.
Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą i cukierkami.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Białą czekoladę rozpuszczamy, ostudzamy i dodajemy do masy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki. Dodajemy do masy i mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, studzimy i łaczymy z masą.
Herbatniki nasączamy w herbacie i wykładamy na dużą blaszkę.
Masę dzielimy na 4 części. każdą część przekładamy nasaczonymi w herbacie herbatnikami.
Na wierzchu powinna znajdować się masa.
Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą i cukierkami.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego
biedroneczki