gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 820]

Ciasto biały Michałek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowite ciasto na zimno, z masą śmietanową z dodatkiem białej czekolady i cukierków białych michałków.

Ciasto biały Michałek

Składniki:

Ciasto biały Michałek

 

Sposób przygotowania:

Ciasto biały Michałek
Herbatę zaparzamy i studzimy.

Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Białą czekoladę rozpuszczamy, ostudzamy i dodajemy do masy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki. Dodajemy do masy i mieszamy.

Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, studzimy i łaczymy z masą.

Herbatniki nasączamy w herbacie i wykładamy na dużą blaszkę.

Masę dzielimy na 4 części. każdą część przekładamy nasaczonymi w herbacie herbatnikami.

Na wierzchu powinna znajdować się masa.

Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce o dużych oczkach czekoladą i cukierkami.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego