Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Jajka faszerowane bobem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo ciekawy sposób wykorzystania bobu

Jajka faszerowane bobem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka faszerowane bobem

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane bobem
Bób obieramy z łupinek i gotujemy w osolonej wodzie. Po wystudzeniu usuwamy skorupki pozostawiając jego zieloną część, ścieramy ją na tarce lub kroimy w paski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy na pół wzdłuż, wyjmujemy żółtka. Do startego bobu dodajemy żółtka. Wszystko chwilę ucieramy dodając majonezu i papryki ostrej w proszku i soli do smaku. Tak przygotowanym farszem napełniamy puste jajka.
Jajka faszerowane bobem
Do startego lub pokrojonego bobu dodajemy żółtka.
Jajka faszerowane bobem
Wszystko chwilę ucieramy dodając majonezu i papryki ostrej w proszku i soli do smaku.