Sposób przygotowania:
jajka faszerowane duszonymi pieczarkami
Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupki,przekroić na pół i wyjąć delikatnie żółtka.
Pieczarki i cebulę drobno pokroić, poddusić na oleju.
Żółtka utrzeć z solą,wymieszać z ostudzonymi pieczarkami.Dodać masło,majonez,musztardę,posiekany szczypiorek.Doprawić do smaku.Napełnić masą połówki jajek.Każdą sztukę posmarować majonzem i udekorowac natką pietruszki.
Pieczarki i cebulę drobno pokroić, poddusić na oleju.
Żółtka utrzeć z solą,wymieszać z ostudzonymi pieczarkami.Dodać masło,majonez,musztardę,posiekany szczypiorek.Doprawić do smaku.Napełnić masą połówki jajek.Każdą sztukę posmarować majonzem i udekorowac natką pietruszki.
darmiona
teresa_rm
Zazwyczaj pieczarki duszę na maślę,tym razem użyłam oleju bo miałam go pod ręką:) zapomniałam go wymienić w składnikach
darmiona
no właśnie-nie ma to jak pieczareczki na masełku:-)))