Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1040]

Jajka faszerowane gorgonzolą i awokado

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane serem gorgonzola, awokado oraz drobno posiekaną rzodkiewką to smaczna i prosta w przygotowaniu przystawka.

Jajka faszerowane gorgonzolą i awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane gorgonzolą i awokado

 

  • 5 jajek
  • 80 gram gorgonzoli
  • 1/2 awokado
  • 3-4 rzodkiewki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 10 listków mięty
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane gorgonzolą i awokado
Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do ostygnięcie.

Ser gorgonzola kroimy na kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza. Jajka przecinamy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka i dodajemy je do sera. Rozdrabniamy. Dodajemy obrane oraz pokrojone na kawałki awokado i znów rozdrabniamy. Dodajemy drobno posiekane rzodkiewki, majonez i sok z cytryny. Przyprawiamy farsz do smaku pieprzem i solą i dokładnie mieszamy.

Faszerujemy jajka. Na wierzchu układamy listki mięty.
Jajka faszerowane gorgonzolą i awokado
Ser gorgonzola kroimy na kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza.
Jajka faszerowane gorgonzolą i awokado
Jajka przecinamy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka i dodajemy je do sera.
Jajka faszerowane gorgonzolą i awokado
Dodajemy obrane oraz pokrojone na kawałki awokado i znów rozdrabniamy.
Jajka faszerowane gorgonzolą i awokado
Dodajemy drobno posiekane rzodkiewki, majonez i sok z cytryny. Przyprawiamy farsz do smaku pieprzem i solą i dokładnie mieszamy.