Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane gorgonzolą i awokado
Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do ostygnięcie.
Ser gorgonzola kroimy na kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza. Jajka przecinamy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka i dodajemy je do sera. Rozdrabniamy. Dodajemy obrane oraz pokrojone na kawałki awokado i znów rozdrabniamy. Dodajemy drobno posiekane rzodkiewki, majonez i sok z cytryny. Przyprawiamy farsz do smaku pieprzem i solą i dokładnie mieszamy.
Faszerujemy jajka. Na wierzchu układamy listki mięty.
Ser gorgonzola kroimy na kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza. Jajka przecinamy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka i dodajemy je do sera. Rozdrabniamy. Dodajemy obrane oraz pokrojone na kawałki awokado i znów rozdrabniamy. Dodajemy drobno posiekane rzodkiewki, majonez i sok z cytryny. Przyprawiamy farsz do smaku pieprzem i solą i dokładnie mieszamy.
Faszerujemy jajka. Na wierzchu układamy listki mięty.