Sposób przygotowania:
Pasztet rosołowy z suszonymi grzybami i lubczykiem
Suszone grzyby dokładnie płuczemy, wrzucamy do miski, zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na godzinę do namoczenia. Następnie gotujemy je w tej samej wodzie przez 30 minut.
Mięso mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Warzywa wrzucamy do blendera kielichowego razem z posiekanym lubczykiem i blendujemy na gładką masę.
Ugotowane grzyby odcedzamy i również rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Łączymy wszystkie składniki w dużej misce. Dodajemy jajka, kaszę mannę oraz wszystkie przyprawy. Bardzo dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę do blaszek wyłożonych papierem i pieczemy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki pasztetu.
Mięso mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Warzywa wrzucamy do blendera kielichowego razem z posiekanym lubczykiem i blendujemy na gładką masę.
Ugotowane grzyby odcedzamy i również rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Łączymy wszystkie składniki w dużej misce. Dodajemy jajka, kaszę mannę oraz wszystkie przyprawy. Bardzo dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę do blaszek wyłożonych papierem i pieczemy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki pasztetu.