Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane awokado i bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne jajka nafaszerowane awokado i posiekanymi listkami bazylii. W sam raz na śniadanie lub jako przystawka.

Jajka faszerowane awokado i bazylią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane awokado i bazylią

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane awokado i bazylią
Jajka gotujemy na twardo, a kiedy przestygną, przecinamy je na połówki i ostrożnie wyjmujemy żółtka. Rozgniatamy żółtka widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.

Dodajemy dojrzałe awokado pokrojone na kawałki i skrapiamy je sokiem z cytryny. Również rozgniatamy je tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy posiekaną bazylię, mieszamy.

Dodajemy majonez oraz dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Mieszamy, przyprawiamy do smaku szczyptą soli. Nakładamy farsz do jajek.
Jajka faszerowane awokado i bazylią
Rozgniatamy żółtka widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.
Jajka faszerowane awokado i bazylią
Dodajemy dojrzałe awokado pokrojone na kawałki i skrapiamy je sokiem z cytryny.
Jajka faszerowane awokado i bazylią
Dodajemy posiekaną bazylię, mieszamy farsz.
Jajka faszerowane awokado i bazylią
Dodajemy majonez oraz dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu.