Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane awokado i bazylią
Jajka gotujemy na twardo, a kiedy przestygną, przecinamy je na połówki i ostrożnie wyjmujemy żółtka. Rozgniatamy żółtka widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.
Dodajemy dojrzałe awokado pokrojone na kawałki i skrapiamy je sokiem z cytryny. Również rozgniatamy je tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy posiekaną bazylię, mieszamy.
Dodajemy majonez oraz dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Mieszamy, przyprawiamy do smaku szczyptą soli. Nakładamy farsz do jajek.
Dodajemy dojrzałe awokado pokrojone na kawałki i skrapiamy je sokiem z cytryny. Również rozgniatamy je tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy posiekaną bazylię, mieszamy.
Dodajemy majonez oraz dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Mieszamy, przyprawiamy do smaku szczyptą soli. Nakładamy farsz do jajek.