Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane gotowanym kurczakiem
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na połówki i wyjmujemy z nich żółtka. Mięso powinno być ugotowane, dlatego ja wcześniej robie rosół, a ugotowane części kurczaka pozostawiam do faszerowania jaj.
Żóltka drobno siekamy. Obrane ogórki kroimy w dorbną kostkę, podobnie z cebulą. Mięso obieramy z kości, a następnie dokładnie siekamy na mniejsze kawałki.
Do przygotowanych składników dodajemy sól, pieprz, 2 szczypty ostrej papryki oraz ok 2 łyżki majonez - mieszamy.
Przygotowaną pastę z kurczaka nakładamy do pozostawionych łódeczek z białek i układamy na talerzu. Na koniec przygotowane jajka posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Żóltka drobno siekamy. Obrane ogórki kroimy w dorbną kostkę, podobnie z cebulą. Mięso obieramy z kości, a następnie dokładnie siekamy na mniejsze kawałki.
Do przygotowanych składników dodajemy sól, pieprz, 2 szczypty ostrej papryki oraz ok 2 łyżki majonez - mieszamy.
Przygotowaną pastę z kurczaka nakładamy do pozostawionych łódeczek z białek i układamy na talerzu. Na koniec przygotowane jajka posypujemy posiekanym szczypiorkiem.