paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Jajka z kawiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane szczypiorkiem i masłem. Na wierzch Nałożone małe porcje czarnego kawioru.

Jajka z kawiorem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka z kawiorem

 

  • 8 sztuk jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 1,5 łyżki masło
  • sól do smaku
  • kawior czarny

Sposób przygotowania:

Jajka z kawiorem
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić następnie obrać. Jajka przekroić na pół i z każdej połówki wyciągnąć żółtko tak aby nie uszkodzić białka. Szczypior posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem wraz z masłem dodać szczypior sól i pieprz do smaku i wymieszać. Farsz wkładać w miejsca żółtek. Jajka układać na półmisku. Na każdą połówkę faszerowanego jajka nakładać pół łyżeczki kawioru.
Jajka z kawiorem
Żółtka rozgnieść widelcem wraz z masłem dodać szczypior sól i pieprz do smaku i wymieszać.
Jajka z kawiorem
Farsz wkładać w miejsca żółtek. Jajka układać na półmisku.