Sposób przygotowania:
Pikantne jajko faszerowane
Buraki dokładnie myjemy, osuszamy, zawijamy w folię spożywczą (błyszczącą stroną na zewnątrz) i pieczemy przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Studzimy, obieramy ze skórki. Jednego buraczka kroimy w cienkie plasterki, a drugiego siekamy w bardzo drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą, obieramy. Przecinamy wzdłuż na pół. Żółtka dodajemy do pokrojonego w kostkę buraczka wraz z chrzanem i majonezem. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Białka jaj układamy na plasterkach buraczka (możemy je posmarować odrobiną majonezu, aby lepiej się trzymały).Faszerujemy pastą z buraczka i chrzanu. Przybieramy listkami natki pietruszki. Podajemy od razu po przygotowaniu.