gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 846]

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobre jajka faszerowane pastą pieczarkową. Naprawdę smakowała wszystkim. Polecam. U mnie ta przekąska gościła na wielkanocnym stole.

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Składniki:

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą pieczarkową
Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowane, zahartować zimną wodą. Pozbawić skorupki, przeciąć na pół i wyciągnąć żółtka. Żółtka rozdrobnić w misce. Pieczarki poszatkować drobno, usmażyć na patelni. cebulkę także poszatkować drobno i podsmażyć na patelni. Wymieszać pieczarki z cebulą i dodać do rozdrobnionych żółtek. Wymieszać i przyprawić pieprzem. Faszerować dołki po białkach powstałym farszem. Śmietanę i majonez wymieszać, nakładać po trochu na farszu, udekorować.