p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Pomidory faszerowane makrelą i jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pomidory faszerowane makrelą, gotowanym jajkiem i majonezem

Pomidory faszerowane makrelą i jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidory faszerowane makrelą i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane makrelą i jajkiem
2 jajka gotujemy na pół twardo, żółtka mają być lekko ścięte. Jajka siekamy nożem i wsypujemy do miseczki. Z fileta z makreli ściągamy skórę, rozdrabniamy i dodajemy do jajek. Do miski wkładamy jeszcze 1 łyżkę majonezu. Dokładnie mieszamy składniki. Z sześciu pomidorów ścinami czubki i za pomocą łyżeczki wydrążamy środki, pokrojony miąższ bez pestek dodajemy do masy i lekko mieszamy, masą faszerujemy pomidory. Liście sałaty układamy na podłużnym półmisku, układamy na liściach faszerowane pomidory i podajemy.
Pomidory faszerowane makrelą i jajkiem
Jajka gotowane siekamy nożem i wsypujemy do miseczki
Pomidory faszerowane makrelą i jajkiem
filet z makreli dodajemy do jajak siekanych wraz z łyzką majonezu
Pomidory faszerowane makrelą i jajkiem
Z sześciu pomidorów ścinami czubki i za pomocą łyżeczki wydrążamy środki
Pomidory faszerowane makrelą i jajkiem
Mieszanka z gotowanych jajek, makreli z pieprzem, majonezu i kawałków miąższu pomidora