Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pastą z makreli
Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do ostygnięcia a my w tym czasie możemy przygotować farsz z makreli.
Makrelę dokładnie oddzielamy od ości, od razu rozdrabniając ją na mniejsze kawałki. Przekładamy do miseczki, dodajemy majonez oraz sporą ilość pieprzu.
Ostygnięte jajka obieramy ze skorupki i kroimy wzdłuż na pół. Z białek wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miski z makrelą.
Całość dokładnie mieszamy, rozgniatając żółtka. Przygotowanym rybnym farszem wypełniamy wgłębienia w białkach po żółtku.
Smacznego!
Makrelę dokładnie oddzielamy od ości, od razu rozdrabniając ją na mniejsze kawałki. Przekładamy do miseczki, dodajemy majonez oraz sporą ilość pieprzu.
Ostygnięte jajka obieramy ze skorupki i kroimy wzdłuż na pół. Z białek wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miski z makrelą.
Całość dokładnie mieszamy, rozgniatając żółtka. Przygotowanym rybnym farszem wypełniamy wgłębienia w białkach po żółtku.
Smacznego!