mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Jajka faszerowane na dwa sposoby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna i kolorowa przekąska. Polecam na przyjęcia

Jajka faszerowane na dwa sposoby

Składniki:

Jajka faszerowane na dwa sposoby

 

  • 8 jajek
  • 75g pasty z tuńczyka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 70g serka śmietankowego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • kilka gałązek koperku
  • 2 rzodkiewki

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane na dwa sposoby
Jajka umyć, ugotować na twardo w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, rozetrzeć w misce. Połowę żółtek rozetrzeć z pastą z tuńczyka, masłem i musztardą. Drugą połowę rozetrzeć z serkiem śmietankowym i koncentratem pomidorowym. Masą napełnić jajka na przemian, nakładając łyżeczką. Koperek umyć, osuszyć, poobrywać małe gałązki. Połowę jajek ozdobić gałązkami koperka. Rzodkiewki umyć, odkroić końcówki, pokroić w półplasterki, drugą połowę jajek ozdobić rzodkiewką.