Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pastą warzywną
Jajka przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na twardo, ja gotuję przez 10 min.
Ostudzone obieramy, kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka, białka odkładamy na talerzu.
Do żółtek dodajemy pastę warzywną, olej i rozcieramy widelcem na gładka masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanym farszem napełniamy odłożone białka, szczypiorek drobno siekamy, posypujemy nim jajka.
Ostudzone obieramy, kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka, białka odkładamy na talerzu.
Do żółtek dodajemy pastę warzywną, olej i rozcieramy widelcem na gładka masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanym farszem napełniamy odłożone białka, szczypiorek drobno siekamy, posypujemy nim jajka.