Michal Zacharzewski

Michal Zacharzewski

Starszy Kucharz
[Przepisów: 46]

Jajka faszerowane pastą z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne danie w sam raz na start. Proste i łatwe do zrobienia.

Jajka faszerowane pastą z makreli

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z makreli

 

  • 5 jajek
  • 3 ogórki korniszony
  • 1 mała makrela
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • przyprawy:sól, pieprz, suszona papryka

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z makreli
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtka. Ogórki pokroić w kosteczkę. Szczypiorek drobno posiekać. Makrelę obrać z ości, dokładnie rozetrzeć z żółtkami. Dodać ogórek, szczypiorek i majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Połówki jaj napełnić pastą z makreli. Udekorować suszoną papryką.