lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Jajka faszerowane pastą z rzodkiewka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka można faszerować na wiele sposobów. Te są faszerowane pasta jajeczna z rzodkiewka i szczypiorkiem. Idealna przekąska na Wielkanoc lub na zwykła imprezę.

Jajka faszerowane pastą z rzodkiewka

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z rzodkiewka

 

  • 5 jajek
  • Pół pęczka szczypiorku
  • 5 rzodkiewek
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól
  • Pieprz
  • Kiełki

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z rzodkiewka

ETAP 1:

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Każde jajko przecinamy wzdłuż tak by powstały dwie równe połówki.

Żółtka wyciągamy z jajek i wrzucamy do miski. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekany szczypiorek i pokrojoną w drobną kostkę rzodkiewka. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i nakładamy na jajka.

Dekorujemy kiełkami i gotowe.