sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Jajka faszerowane pastą z soczewicy i ćwikły

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Przystawka idealna na każdą okazję. Pastę przygotowałam na bazie soczewicy gotowanej na parze, dlatego jest o wiele zdrowsza i smaczniejsza.

Jajka faszerowane pastą z soczewicy i ćwikły

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z soczewicy i ćwikły

Składniki

  • 10 jajek
  • 1 puszka soczewicy gotowanej na parze
  • 2-3 łyżeczki ćwikły
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól himalajska
  • pieprz
  • papryka słodka w proszku
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z soczewicy i ćwikły
Z ugotowanych jajek wyjmujemy żółtka. Miksujemy je z soczewicą, ćwikłą, olejem rzepakowym, majonezem i szczypiorkiem. Pastę doprawiamy sosem sojowym, solą, pieprzem oraz słodką papryką w proszku. Gotową napełniamy połówki jajek.

Możemy dowolnie udekorować aby nasza przystawka wyglądała bardziej zachęcająco.