Sposób przygotowania:
Pasta z ciecierzycy z pieczona papryką
1. Paprykę myjemy, kroimy na pół i pozbywamy się z gniazd nasiennych.
2. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do miękkości.
3. Po wyjęciu z piekarnika usuwamy skórkę i kroimy na mniejsze kawałki.
4. Ugotowana ciecierzyce wkładamy do naczynia blendera, dodajemy oliwę z oliwek, pastę tahini, czosnek i miksujemy. Dodajemy odrobinę wody, jeśli pasta jest za sucha.
5.Dodajemy upieczoną paprykę, sól, pieprz oraz wędzona słodka i ostra paprykę.
6.Blendujemy ponownie do uzyskania gładkiej masy.
2. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy do miękkości.
3. Po wyjęciu z piekarnika usuwamy skórkę i kroimy na mniejsze kawałki.
4. Ugotowana ciecierzyce wkładamy do naczynia blendera, dodajemy oliwę z oliwek, pastę tahini, czosnek i miksujemy. Dodajemy odrobinę wody, jeśli pasta jest za sucha.
5.Dodajemy upieczoną paprykę, sól, pieprz oraz wędzona słodka i ostra paprykę.
6.Blendujemy ponownie do uzyskania gładkiej masy.
Czekoladka 2