Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pastą z tuńczykaETAP 1:
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu jajka obłupiamy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka (5 połówek żółtka przyda się do pasty, resztę zjadamy).
ETAP 2:
Przygotowujemy farsz.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.
Tuńczyka odsączamy z zalewy, łączymy z 5 połówkami żółtka wyjętymi z ugotowanych jaj, rozdrabniamy widelcem.
Dodajemy majonez, sól i pieprz, mieszamy na jednolitą pastę. Dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy.
ETAP 3:
Do pasty dodajemy posiekany szczypiorek. Mieszamy.
ETAP 4:
Białka jaj faszerujemy pastą z tuńczyka. Jajka dekorujemy np. koperkiem i rukolą.