slodkieokruszki

slodkieokruszki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 84]

Jajka faszerowane pastą z sardynek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane pastą z sardynek. Proste i pyszna. Do przygotowania w kilka chwil. Możecie je oczywiście ładniej podać - u mnie stare zdjęcie ;)

Jajka faszerowane pastą z sardynek

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z sardynek

 

  • 4 jajka klasy M
  • 1 puszka sardynek w oleju roślinnym 110 g
  • 1 i 3/4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka drobno posiekanego pora (około 0,5 cm)
  • sól i pieprz do smaku
  • propozycja podanie: sucharki i 2-3 rzodkiewki

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z sardynek
Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram. Przekrawam na pół, ostrożnie wyjmuję żółtka i przekładam do miseczki. Do żółtek dodaję sardynki z puszki (bez oleju), posiekanego pora i majonez. 

Całość doprawiam, dokładnie mieszam i próbuję. Pastą nadziewam połówki białek. 

Tak przygotowane jajka podaję np. z rzodkiewką i sucharkami.