Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane sardynkami
Jajka ugotować na twardo, potem obrać, opłukać i pokroić je na połówki. Wyjąć ostrożnie z białek żółtka i umieścić je w niewielkiej miseczce.
Otworzyć puszkę z rybami i wyjąc je.
Następnie do wydrążonych żółtek dodać sardynki z puszki oraz posiekany szczypiorek. Dodać także przyprawy do smaku i rozgnieść wszystko łącząc ze sobą w pastę potrzebna do napełnienia białkowych miseczek.
Gotowym nadzieniem napełniać wgłębienia białek i gotowe jajka układać na talerzu, dowolnie udekorować i zajadać.
Otworzyć puszkę z rybami i wyjąc je.
Następnie do wydrążonych żółtek dodać sardynki z puszki oraz posiekany szczypiorek. Dodać także przyprawy do smaku i rozgnieść wszystko łącząc ze sobą w pastę potrzebna do napełnienia białkowych miseczek.
Gotowym nadzieniem napełniać wgłębienia białek i gotowe jajka układać na talerzu, dowolnie udekorować i zajadać.